Att bygga ett dreamteam. Vad innebär det?

Det är inte så stor skillnad att bygga ett team i en idrott jämfört med arbetslivet. Om vi leker med tanken och bygger ett team i basket så säger det sig själv att vi behöver fler spelare än 12 st skyttar där alla gör mål. Vi behöver  spelare som kan passa bollen, försvara sin egen korg, vara strategiska, ledare (kapten) och mångsidiga coacher (och assisterande coacher) som leder hela laget och hanterar olika personligheter och sätter ihop ett vinnande lag. Vi behöver samarbete med läkare, sjukgymnaster, ”fystränare”, naprapater mm. Det är viktigt för en coach att skapa gemenskap och tillhörighet i ett team. Det är det som till stor del utgör lagets prestation och välbefinnande – lagandan.

I vårt ledarskap lägger vi mycket tid på att bibehålla den familjära känslan

Transformerar vi ovan till DJV är arbetet detsamma med att bygga vårt team. När vi rekryterar ser vi såklart till kompetensen och letar efter kunskap som vi inte har och som samtidigt passar in i våra strategier. Det är viktigt med en gemensam grundplattform för personligheter och att utgå från individerna för att sedan sätta teamet. Vi vill ha mångfald, kvinnor, män, juniorer,  seniorer, olika bakgrund i olika kulturer, experter och generalister. I vårt ledarskap lägger vi mycket tid på att bibehålla den familjära känslan för att på så sätt få alla att må bra och i slutändan –  DJVs laganda.

Ibland behöver coachen kliva in och styra om teamet är på väg åt fel håll.

Ett agilt ledarskap innebär i idrottens värld att coachen lyssnar mycket på sina spelare i exempelvis time-outen i en match och väljer att med sin egen trygghet kliva åt sidan. Spelarna tar eget ansvar. Ibland behöver coachen kliva in och styra om teamet är på väg åt fel håll. Detsamma gäller i arbetslivet.

En chef som leder agilt skapar en företagskultur där möjlighet finns för medarbetare att lyckas då öppenheten bidrar till en fin företagskultur.  Mår alla bra så levererar vi bäst till kunder och utvecklar varandra. Det är så vi ser på ledarskap.

Vill du vara en del av vår familj? Kontakta oss!